Kort nieuws

TUE mengt zich in solar-race

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Als laatste Nederlandse technische universiteit gaat de TU Eindhoven deelnemen aan de World Solar Challenge. Delft en Twente doen al langer mee aan de tweejaarlijkse race voor auto‘s aangedreven op zonne-energie, dwars door de Australische outback. Solar Team Eindhoven wil in 2013 meedoen in de nieuwe Cruiser-klasse voor gezinsauto‘s.

Het initiatief voor het raceteam komt van werktuigbouwkundestudenten Lex Hoefsloot en Roy Cobbenhagen. Zij ronselden de steun van andere studenten, hoogleraren en uiteindelijk ook van een lid van het college van bestuur. STE telt nu 22 teamleden van verschillende faculteiten, die zich met een bestuursbeurs fulltime op de zonne-auto mogen storten. Het is de bedoeling dat TUE-studenten er stage mogen lopen of hun afstudeerproject mogen doen.

STE trapt 10 oktober officieel af op de vakbeurs Ecomobiel in Rotterdam. Het team is al ingeschreven voor de World Solar Challenge 2013.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content