Personen en bedrijven

TUE-informaticus Van der Aalst lid van Academia Europaea

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Academia Europaea heeft TUE-professor Wil van der Aalst uitverkoren als lid. Dit Europees verband van topwetenschappers is opgericht in 1988 en telt ongeveer 2300 leden, onder wie meer dan veertig Nobel-laureaten, uit 35 Europese en acht niet-Europese landen. Het dient als Europees adviesorgaan voor diverse organisaties en overheden over onderwerpen die betrekking hebben op academisch onderwijs, onderzoek, maatschappelijke vraagstukken en de toepassing van wetenschappelijke resultaten.

Van der Aalst is de eerste TUE-onderzoeker die deze eer te beurt valt. De uitverkiezing is een erkenning voor zijn baanbrekende wetenschappelijke werkzaamheden binnen de informatica. Zo heeft hij de formele basis gelegd voor het business process management-onderzoek en zijn werk aan workflowpatronen vindt op grote schaal toepassing, zowel in de wetenschap als in de praktijk. De afgelopen tien jaar heeft hij ook een belangrijke rol gespeeld in het op de kaart zetten van process mining als nieuwe en belangrijke discipline. Samen met anderen heeft hij diverse opensource tools ontwikkeld, waaronder het process mining-gereedschap Prom en het workflowmanagementsysteem Yawl.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content