Kort nieuws

TUE haalt banden aan met Catharinaziekenhuis

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TUE en het Catharinaziekenhuis in Eindhoven hebben een intentieverklaring afgesloten voor nauwere samenwerking in onderzoek en onderwijs. De universiteit heeft een soortgelijke samenwerking op het oog als die met het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, waar tien postdocs en 52 aio‘s onderzoek doen, vooral op het gebied van gezondheidszorg voor pasgeborenen. De verklaring kwam tot stand onder bemiddeling van Innovation Lab, nadat de leiding van de beide instellingen elkaar eerder dit jaar hadden gesproken.

Het Catharinaziekenhuis wil met de samenwerking zijn onderzoekspositie verstevigen, voor de universiteit vormt het hospitaal een plaats om de research in de praktijk uit te testen. De twee instellingen werken al langer samen. ’Met de intentieverklaring willen we onze samenwerking nu wat meer structureren‘, vertelt Lieve van Coppenolle, hoofd onderwijs en onderzoek bij het Catharinaziekenhuis. ’Door zo‘n intentieverklaring zet je ook op papier wat de wederzijdse verplichtingen zijn. Zo beloven wij medewerking te verlenen aan onderzoekers.‘

De samenwerking betreft de faculteiten Elektrotechniek, Biomedische Technologie en Technologiemanagement. Vanuit het ziekenhuis zijn twee deeltijdhoogleraren aangesteld. Technologiemanagement doet nu al onderzoek op het gebied van complexe processen in de zorg, met name op de operatiekamer. Biomedische Technologie sloot in april een samenwerkingsovereenkomst, die zich met name richt op cardiovasculair onderzoek. Waar het ziekenhuis en de Elektrotechniek-faculteit zich op zullen richten, moet nog besloten worden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content