Kort nieuws

TU Delft zet numerus fixus op werktuigbouwkunde

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De TU Delft wil een numerus fixus aanvragen voor de studie werktuigbouwkunde. De opmerkelijke stap is ingegeven door de hard gestegen vooraanmeldingen. Vandaag bij het begin van het academisch jaar starten er naar verwachting bijna zeshonderd studenten met de opleiding. Dat is een kwart meer dan vorig jaar en een verdubbeling ten opzichte van 2007. De Delftse universiteit wil volgend jaar de limiet op zeshonderd zetten. ’Dat aantal kan de faculteit nog kwalitatief hoogstaand accommoderen maar voor nog hogere aantallen is dat op korte termijn niet gegarandeerd‘, schrijft het in een communiqué. ’Aangezien we geen concessies willen doen aan de kwaliteit van de opleiding zoals we die bij de TU Delft gewend zijn en veel energie steken in het beperken van de uitval, moeten we de groei op dit moment beperken tot zeshonderd.‘

Eerder introduceerde de TU Delft ook al een numerus fixus bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Tegelijkertijd verhoogde het echter het budget zodat de faculteit nieuwe docenten kon aannemen en kon investeren in collegezalen en labruimtes. Dat is gebeurd, waarna het aantal studenten is verhoogd. Zo‘n zelfde scenario heeft de universiteit voor ogen voor de werktuigbouwkundeopleiding.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content