TU Delft succesvol in Open Technologieprogamma STW

Leestijd: 1 minuut

De TU Delft is spekkoper in de laatste ronde van het Open Technologieprogramma bij STW; bij zes van de acht toekenningen is de Delftse universiteit de penvoerder. De andere twee toekenningen gaan naar het AMC en de Wageningse universiteit.

Een van de toekenningen was al eerder bekendgemaakt: een project voor het beter verdelen van verkeer over de rijstroken. STW trekt ook de beurs voor een ander automotiveproject waarin wordt gekeken naar de betrouwbaarheid van sensoren voor Adas-systemen.

Daarnaast zijn er vier subsidies voor de levenswetenschappen. Delft gaat samen met het Leids Universitair Medisch Centrum en de universiteit van Maastricht een technologie ontwikkelen om celcomponenten onder een cryo-elektronenmicroscoop te manipuleren. Deze ‘pipet’ wordt gebaseerd op een atoomkrachtmicroscoop. De TU Delft gaat ook samen met het Erasmus MC kijken naar het afleveren van kankermedicijnen met radioactief gelabelde polymeren nanobolletjes. Het AMC krijgt een subsidie voor een studie naar het gebruik van emg voor het karakteriseren van het ademhalingssysteem in ongeboren kinderen. De Wageningse universiteit krijgt een STW-subsidie voor het ontkiemen van planten zonder bevruchting, wat bij de veredeling kan helpen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login