Kort nieuws

TU Delft sleept zeven ERC Starting Grants in de wacht

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TU Delft heeft extreem goed gepresteerd bij de laatste ronde van de Starting Grants van de ERC (European Research Council): maar liefst zeven TU Delft-onderzoekers krijgen de beurs, die bedoeld is om een eigen team op te bouwen. Hiervoor krijgt de ontvanger 1,5 miljoen euro over een periode van vijf jaar. In eerdere jaren ging het steeds om een of twee starting grants per instelling. Het is nog niet bekend hoe de andere instellingen het gedaan hebben.

Met name het kwantumonderzoek heeft een dikke vinger in de pap bij de aanvragen. Stephanie Wehner onderzoekt kwantumcryptografie, Andrea Caviglia werkt aan ‘designer’-kwantummaterialen die laag voor laag worden gesynthetiseerd, Arjan Houtepen buigt zich over dotering van kwantumdots en Simon Gröblacher wil kwantumverschijnselen op macroschaal testen. Verder wil Amir Zadpoor aan de slag met zelfvouwende 3d-structuren, kijkt Jantien Stoter naar stedelijke modellering en gaat Hyun Youk werken aan signalering tussen cellen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content