Academica

TU Delft denkt na over voorpost in Turkije

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Technische Universiteit Delft speelt met het plan om een vestiging in Turkije te openen. De TU ziet hier verschillende voordelen in. Zo kan een dergelijk instituut helpen om capaciteitsproblemen van de technische universiteiten in Turkije op te lossen.

’Ankara en Istanbul, twee heel goede universiteiten, kunnen hun instroom niet zomaar vergroten‘, vertelt coördinator Mariëtta Spiekerman in TU Delta. ’We kunnen samen met hen een voorbereidend programma opstellen voor Turkse studenten die in Nederland willen studeren.‘ Daarnaast zou het instituut als makelaar kunnen fungeren tussen Nederlandse universiteiten en het Turkse bedrijfsleven.

Het idee voor een Turkse vestiging komt van het ministerie van OCW, dat 50 duizend euro beschikbaar stelt voor een haalbaarheidsstudie. Spiekerman benadrukt echter dat er nog geen concrete plannen zijn. Ook de Universiteit van Leiden heeft interesse in een Turkse vestiging.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content