Kort nieuws

TU Delft begint speeltuin voor verkeer

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De TU Delft zet een ‘speeltuin’ op voor verkeersonderzoek. Dat heeft Hans van Lint aangekondigd in zijn intreerede als hoogleraar Traffic Simulation and Computing. In het Delft Integrated Traffic & Travel Laboratory (Dittlab) moeten researchers en studenten vanuit allerlei disciplines ‘hun tanden kunnen zetten in verkeer- en vervoervraagstukken, om tools te ontwikkelen om verkeer beter te kunnen bekijken en onderzoeken’, aldus de kersverse prof. ‘Hoe cool zou het zijn om met een paar muisklikken een bestaand stuk infrastructuur te kunnen verbouwen tot iets nieuws en daar direct mee te kunnen experimenteren met gekoppelde rijsimulatoren? En om die virtuele wereld dan ook te gaan mixen met de werkelijkheid?’

Backbone van de speeltuin is een gemeenschappelijke faciliteit waarin data en simulatiemodellen samenkomen, met als lijm een geografische beschrijving van de infrastructuur en de bebouwde omgeving. De gegevens en de modellen zijn open, net als de gebruikte standaarden om ze aan elkaar en aan netwerken te hangen. Hierdoor kunnen alle onderzoekers en programmeurs in het vakgebied meedenken en meebouwen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content