Technieuws

TSMC neemt 80 nm in productie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

TSMC is gestart met de massaproductie van zijn 80 nm-procestechnologie voor geavanceerde designs. Volgens de Taiwanese foundry zorgt deze tussengeneratie voor betere prestaties en kleinere ontwerpen. Door de 19 procent kleinere designs passen er meer IC‘s op een wafer. TSMC claimt de kosten per chip met 20 procent te kunnen verminderen.

Het 80 nm-proces is een verkleining van de standaard 90 nm-technologie. De chipgeneratie sluit aan bij 90 nm-bibliotheken en –IP van TSMC en andere partijen zodat de overstap snel is gemaakt. Ook de designregels zijn een lineaire verkleining van 90 nm.

Het eerste 80 nm-proces is TSMC‘s geavanceerde GT-technologie. Binnenkort volgen het snelle HS-proces en de laagvermogen LP-technieken. In het derde kwartaal lanceert ‘s werelds grootste foundry het GC-proces, dat zorgt voor laag actief en stand-byverbruik.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content