Kort nieuws

TSMC kiest EDA-tools uit voor ontwerper

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

TSMC komt met een geïntegreerd ontwerpflowpakket voor zijn procestechnologie. Daarin zijn alle EDA-componenten nauw met elkaar verweven, onder meer via scripts die de flow langs verschillende tools automatiseren. Deze moeten nog wel bij de diverse EDA-leveranciers worden aangeschaft. Dit pakket is gericht op 65 nanometer en ondersteunt onder meer laag vermogen en design for manufacturability (DFM). Het moet het ontwerpproces versnellen. Nadeel is wel dat TSMC de tools uitzoekt en niet de ontwerper.

Daarnaast heeft de Taiwanese foundry samen met Cadence een RF/mixed-signal-reference design kit (RDK) uitgebracht om het ontwerp en de verificatie van analoge, mixed-signal en RF-systeemchips voor zijn fabs te versnellen. Het pakket is ook geschikt voor 65 nm-technologie. Volgens TSMC maakt het een top-downontwerpmethodologie mogelijk met simulatieflow op systeemniveau. De kit bevat onder meer videotutorials en een database met ontwerpen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content