Kort nieuws

TSMC keurt bouw led- en solarfab goed

Leestijd: 1 minuut

TSMC legt 320 miljoen Amerikaanse dollar opzij om productielijnen voor ledlampen (à 102 miljoen dollar) en CIGSS-dunnefilmzonnecellen (218 miljoen dollar) te ontwikkelen. Vorig jaar werd be dat de foundry cleantech als de groeisector ziet om de omzet uit halfgeleiders aan te vullen, maar tot nu toe investeerde het bedrijf uitsluitend in ontwikkelactiviteiten en allianties met andere bedrijven. Nu blijkt voor het eerst dat TSMC ook zelf wil gaan produceren.

De investeringen maken onderdeel uit van een plan ter waarde van 3,8 miljard dollar dat het management onlangs goedgekeurd heeft. Met bijna 2 miljard dollar gaat het gros van dat bedrag naar capaciteitsuitbreidingen, maar ook een verhoging van het R&D-budget. Ondertussen is ook de bouw van een nieuwe halfgeleiderfab begonnen, waarvoor in eerste instantie nog eens een dikke 3 miljard dollar nodig is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content