Kort nieuws

Tsjechen gaan healthtech vanuit Nijmegen vermarkten

Leestijd: 1 minuut

Een groep Tsjechische ondernemers heeft op de Novio Tech Campus in Nijmegen een nieuwe start-up opgericht om internationaal de boer op te gaan met innovaties die in hun thuisland zijn ontwikkeld. Het nieuwe bedrijf Noviosys moet ook een brug slaan tussen de betrokken Tsjechische mkb’ers en Nederlandse partners zoals NXP, het Radboud UMC en Health Valley.

De Tsjechische oprichters werken al langer samen met Nederlandse partners, waaronder Philips en NXP, Mobihealth en Noviosense. De start-up zegt zich te richten op medische monitoring en op industriële lokalisatie en communicatie. Dit past in het profiel van de open-innovatiecampus naast de NXP-fabriek in Nijmegen, die zich hoofdzakelijk richt op gezondheidszorg, medische technologie en halfgeleidertoepassingen.

De start-up vertegenwoordigt onder meer een draagbare monitor voor zwangere vrouwen (Prencare), een draagdbaar hartmonitoringsysteem (Cardioanalist) en software voor het classificeren van patiënten (Bioanalist). De niet-medische activiteiten omvatten een indoor-lokalisatiesysteem (Mactrack), en baken voor duikers (DV Buddy) en een nfc-identificatiesysteem (Nfcporter).

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content