Kort nieuws

Trump krijgt een van zijn Apple-fabrieken, min of meer

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Foxconn heeft aangekondigd tien miljard dollar te investeren in een lcd-fabriek op Amerikaanse bodem. In de staat Wisconsin zal een ecosysteem voor 8K-displayproductie worden opgebouwd dat goed is voor 13 duizend directe en 22 duizend indirecte banen, beloofde Foxconn-topman Terry Gou tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Hij suggereerde dat zijn bedrijf ook smartphone-activiteiten in de VS gaat ontplooien.

President Trump zei eerder deze week in The Wall Street Journal dat Apple-topman Tim Cook hem drie fabrieken in de VS had beloofd. Foxconn is hofleverancier van de elektronicagigant, maar de aangekondigde fabriek lijkt los te staan van deze relatie. Foxconn nam vorig jaar de Japanse displaymaker Sharp over.

Van de Amerikaanse belastingbetaler wordt overigens ook een forse bijdrage gevraagd: Foxconn heeft drie miljard dollar belastingsvoordeel weten los te peuteren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content