Topcolumn

Trots op ingenieurs

Marcel Pelgrom
Leestijd: 3 minuten

Kan zo‘n titel wel, is dit stukje politiek correct? Natuurlijk niet, want dan zou u deze column meteen overslaan. Bovendien is uw gemopper over het bonusgeile management, dat uw favoriete speeltje wegbezuinigt en weer op uw arbeidsvoorwaarden kort, ook niet zo politiek correct.

Ja, de hightechindustrie zit in een dipje en daarom kan het geen kwaad dat we elkaar op de schouder kloppen: we mogen best trots zijn op de ingenieurs uit de Lage Landen. In welk technisch vak je ook bezig bent, overal op de wereld kom je resultaten van Nederlandse en Vlaamse ingenieurs tegen. Van baggermachines tot chips, van bruggen tot navigatiesystemen, van software tot landbouwtechnieken.

Het woord ’ingenieur‘ is afgeleid van het Latijnse woord ’ingenium‘, dat zoveel betekent als uitvinding, kunstgreep, talent. Deze omschrijving geeft al aan dat een ingenieur met meer bezig is dan alleen wetenschap: hij lost een praktisch probleem op.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content