Trolltech en Wind River samen in Linux voor CE


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Noorse Linux-specialist Trolltech heeft zich aangesloten bij Wind Rivers programma voor platformpartners. De samenwerking stelt de bedrijven in staat om hun huidige en toekomstige producttechnologieën op elkaar af te stemmen. Zo willen ze de softwareontwikkeling vereenvoudigen voor Linux-gebaseerde consumentenelektronica zoals mediaspelers, settopboxen en telefoons.

De partners bundelen de onlangs geïntroduceerde QTopia-architectuur van Trolltech en de Linux-versie van Wind Rivers Platform for Consumer Devices. De combinatie biedt een voorgeïntegreerde open-source oplossing met Linux, ontwikkelgereedschappen en uitgebreide ondersteuning. Het QTopia-platform is gebaseerd op QTopia Core, een general-purpose embedded applicatieraamwerk.

De QTopia-gebaseerde PMA400-mediaspeler van Archos beschikt over een 30 Gbyte harde schijf en maakt het mogelijk om te internetten, muziek te luisteren en televisieprogramma‘s op te nemen.