Kort nieuws

Trident vraagt bescherming tegen schuldeisers aan en verkoopt deel (update)

Leestijd: 1 minuut

Entropic Communications, een Californische maker van chips voor settopboxen, neemt voor 55 miljoen dollar een deel van Trident Microsystems over. Voor de rest van het bedrijf heeft Trident bescherming tegen schuldeisers aangevraagd. De Nederlandse activiteiten van Trident vallen niet onder de overname. Trident denkt evenwel door te kunnen draaien dankzij de verkoop en een licentiedeal die op korte termijn 16 miljoen dollar in het laatje brengt.

Trident kreeg in 2009 vestigingen in Eindhoven en Nijmegen door de overname van NXP‘s businesslijnen voor settopboxen en tv‘s. Dankzij deze technologie groeide het uit tot wereldwijde marktleider in chips voor videoverwerking. Het bedrijf kon deze stijgende verkoopcijfers echter niet omzetten in winst. Een omvangrijk besparingsprogramma in oktober kon het tij niet niet snel genoeg keren.

Entropic koopt Tridents productlijnen voor settopboxen en systeemoplossingen voor satelliet-, IPTV- en kabeltelevisie. Het zegt ook de bestaande Trident-klanten over te nemen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content