Kort nieuws

‘Transitiejaar’ brengt Neways meer omzet maar minder winst

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Neways heeft het afgelopen jaar 374,1 miljoen euro omgezet. Dat is 21 procent meer dan in 2014. In de eerste jaarhelft kwam de groei volledig op het conto van het overgenomen BUS, de laatste zes maanden droegen ook andere werkmaatschappijen bij. De nettowinst daalde jaar op jaar van 7,0 naar 3,2 miljoen. In 2014 was dat echter inclusief 1,7 miljoen euro aan bijzonder baten, tegen 3,0 miljoen aan bijzondere lasten in 2015, waaronder reorganisatiekosten voor Neways Micro Electronics in China en Neways Cable & Wire Solutions in Echt.

‘2015 was een belangrijk transitiejaar voor Neways’, aldus ceo Huub van der Vrande. ‘De betere spreiding over marktsectoren mede als gevolg van de overname van BUS heeft ons fundament structureel versterkt. Daarnaast hebben we ons verbeterprogramma ‘Up to the next level’ geïntroduceerd, dat de organisatie afstemt op de toegenomen marktdynamiek, de efficiency verder verbetert en de capaciteitsbezetting optimaliseert. De eerste effecten hiervan beginnen zichtbaar te worden, in de vorm van een meer stabiele performance van de verschillende werkmaatschappijen.’

Ultimo 2015 bevatte het orderboek voor 167,6 miljoen euro aan opdrachten, tegen 155,9 miljoen eind 2014. Mede door de overname van BUS kent de portefeuille een gelijkmatigere en bredere spreiding over de verschillende sectoren. Gedurende het jaar was de omzet dan ook relatief stabiel; alleen in de loop van het vierde kwartaal nam Neways sterkere fluctuaties waar als gevolg van voorraadaanpassingen bij klanten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content