Transics ziet omzet langzaam herstellen


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

In het derde kwartaal van dit jaar leverde Transics 2110 boordcomputers en genereerde daarmee een omzet van 7,8 miljoen euro. Dat is een daling van 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet in de eerste twee kwartalen daalden jaar op jaar nog met respectievelijk 24,2 en 27,8 procent. Deze iets betere prestatie bereikte Transics gedeeltelijk bereikt dankzij betere verkoopcijfers in Frankrijk (+4 procent jaar op jaar) en in Nederland (+8 procent jaar op jaar). Winstcijfers heeft de onderneming niet vrijgegeven.

Het Ieperse bedrijf startte in september 2008 met een kostenbesparingsprogramma dat boven verwachtingen resulteert. De totale bedrijfskosten voor de eerste negen maanden van dit jaar bedragen 15,03 miljoen euro. Dat is ongeveer 17 procent minder dan de uitgaven in dezelfde periode vorig jaar. In de veronderstelling dat de transportsector niet verder achteruitgaat en de leasemarkt niet herstelt, gaat Transics ervan uit dat het een Ebitda-marge tussen de 15 en 20 procent zal behalen.