Transics toch van de beurs


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Met een bonus van twee euro heeft Tavares de bokkende minderheidsaandeelhouders van Transics alsnog weten te verleiden hun stukken te verkopen. ING en Generali, samen goed voor 22 procent, hapten toe op het verhoogde bod van 9,50 euro, zodat het investeringsvehikel van topman Walter Mastelinck en durfkapitalist Creafund nu ongeveer 97 procent van de Ieperse vlootmanagementspecialist in handen heeft. Dat is voldoende om een uitrookbod te kunnen lanceren op de resterende aandelen, eveneens à 9,50 euro, en Transics van de beurs te halen. De verwachting is dat er begin volgend jaar een einde zal komen aan de notering.

Lang zag het niet uit naar een exit. ING en Generali vonden het in 2012 uitgebrachte bod van 7,50 euro veel te laag en Tavares weigerde te verhogen. Tot deze maand dan. ‘KBC Securities waardeerde Transics in mei vorig jaar op 7,4 à 8,4 euro per aandeel. Sindsdien heeft het bedrijf zestien miljoen euro aan cash gegenereerd. Dat is twee euro per aandeel’, rechtvaardigt Creafund de opslag in De Tijd. Wie zijn stukken reeds heeft verkocht, kan fluiten naar de bonus omdat er meer dan een jaar zit tussen de verhoging en de afsluiting van het vorige bod.