Kort nieuws

Transics krabbelt uit het rood

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Transics heeft in het eerste halfjaar een omzet geboekt van 18,7 miljoen euro. Dat is ruim een kwart lager dan vorig jaar. Het is wel gelijkwaardig met de omzet uit de tweede helft van 2008. De nettowinst bedroeg 631 duizend euro, waar het in het voorgaande halfjaar nog ruim een miljoen verlies moest slikken. In de vergelijkbare periode vorig jaar lag de winst vijf keer hoger.

De Ieperse specialist in boordcomputers kwam terug in de zwarte cijfers door kostenbesparingen. De afgelopen negen maanden gingen er in totaal veertig banen verloren, ruim 15 procent van het personeelsbestand. ’2007 en het eerste deel van 2008 stonden nog volledig in het teken van onze internationale expansie‘, legt directievoorzitter Walter Mastelinck uit in De Tijd. ’Als iedereen grote dorst heeft, dan moet je overal een café hebben. Als de toestand omslaat, geldt die stelling niet langer.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content