Kort nieuws

Transics in zee met Cargobull

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Boordcomputerspecialist Transics uit Ieper en Cargobull Telematics, dochter van de Duitse trailerbouwer Schmitz Cargobull, slaan de handen ineen. De bedrijven gaan hun kennis op het gebied van beheeroplossingen voor trucks en opleggers bundelen in totaalsystemen voor vlootmanagement en –monitoring. Het doel is om informatie over bijvoorbeeld de temperatuur en de veiligheidstoestand van trailers te integreren in een backofficeapplicatie waarmee transportondernemers op afstand realtime inzicht krijgen in al hun voertuigen, opleggers en materiaal.

Transics ontwikkelt en vermarkt high-end fleetmanagementoplossingen voor de logistieke en vervoersector. Het afgelopen jaar bracht het ruim dertienduizend boordcomputers aan de man, waarmee het koploper zegt te zijn in zijn markt. Schmitz Cargobull bouwt zo‘n zestigduizend opleggers per jaar en levert via zijn dochterondernemingen ook gerelateerde diensten. Een van die onderdelen is Cargobull Telematics, dat systemen voor trailermonitoring ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content