Kort nieuws

Transics biedt op Punch Telematix

Leestijd: 1 minuut

Het Ieperse Transics heeft een schriftelijk, niet-bindend voorstel gedaan aan Punch Telematix en moederbedrijf Punch International voor de overname van het bedrijfsonderdeel. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in wagenparkbeheer via boordcomputers en back-officetoepassingen. Aan de mogelijke deal stelt Transics nog wel de nodige randvoorwaarden. Zo moeten het management, de bestuursraad en de meerderheidsaandeelhouders van Punch Telematix zich achter het bod scharen.

Transics is bereid een vrijwillig openbaar ruilbod te richten aan alle aandeelhouders van Punch Telematix waarbij vier bestaande Telematix-aandelen recht geven op één nieuw uit te geven Transics-aandeel, plus 4,25 euro cash. Op basis van de Transics-koers op 10 maart komt dit neer op een waardering van het Telematix-aandeel van 2,78 euro. Dat zou een bonus betekenen van 72 procent in vergelijking met de gemiddelde slotkoers van 1,61 euro in de afgelopen dertig dagen. Overigens geldt dit ruilbod alleen als 90 procent van de aandelen vrijwillig worden ingebracht.

In januari kwam al naar buiten dat Transics wel oren had naar een overname van Punch Telematix. ’Punch Telematix is een rechtstreekse concurrent van Transics in de Benelux‘, zei Transics-CEO Walter Mastelinck daar toen over in gesprek met Bits&Chips. ’Ze zijn significant kleiner, maar mikken op dezelfde klanten. Wij willen groeien. Dat kan zowel organisch als via acquisities. Een van de bedrijven waar we naar kijken, is Punch Telematix. Waarom? Het ligt vlakbij, dus is het relatief makkelijk te integreren.‘ Tot formele onderhandelingen was het toen echter nog niet gekomen. Nu ligt er dus wel een bod op tafel.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content