Kort nieuws

Trans-Atlantische fotonica-samenwerking beklonken

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Photondelta, aanjager van fotonica-activiteiten in Nederland, gaat nauw samenwerken met zijn Amerikaanse evenknie, het International Consortium for Advanced Manufacturing Research (Icamr). Volgens de overeenkomst die de organisaties vrijdag 3 juni hebben getekend, opent Photondelta een kantoor in Florida en Icamr start een dependance in Eindhoven. Zodoende kunnen Europese partijen deelnemen aan Amerikaanse projecten en vice versa.

Net als Photondelta verbindt Icamr bedrijven en onderzoeksinstellingen volgens de open-innovatiefilosofie. Doel is ‘lichtelektronica’ naar de markt te helpen. Photondelta is echter meer een netwerkorganisatie, waarin alle delen van de keten zijn vertegenwoordigd, terwijl Icamr een eigen lab en fab krijgt op een nog te bouwen campus in Florida. Icamr hoopt dat daar het middelpunt van de Amerikaanse fotonica-industrie ontstaat. In ieder geval één grote internationale partij heeft zich al gemeld, schrijft het Orlando Business Journal.

Volgende maand besteedt Bits&Chips meer aandacht aan Photondelta.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content