TP Vision schrapt 135 Vlaamse banen

Reading time: 1 minute

Author:

Na de verhuizing van Brugge naar Gent van TP Vision gaan er rond de 250 werknemers aan de slag met ontwikkeling van high-end toestellen en geavanceerde concepten. Dat betekent dat er rond de 135 van de huidige arbeidsplaatsen in Brugge geschrapt worden, waarvan negentig vaste posities. Dat is duidelijk geworden na een bijzondere ondernemingsraad. Eerder was er overigens sprake van dat de helft van de arbeidsplaatsen geschrapt zou worden.

TP Vision wil een aantal ondersteunende functies rond inkoop, leverancierskwaliteit en industrialisering verhuizen naar zijn hoofdkantoor in Taipei. Een deel van de softwareontwikkeling verhuist naar Bangalore.

Philips bracht zijn tv-business in 2012 onder in de joint venture met het Taiwanese TPV. Dat kondigde vrij snel aan de activiteiten van de vestigingen in Eindhoven en Brugge te willen concentreren in Gent. Toen was al duidelijk dat er banen verloren zouden gaan. Begin dit jaar verkocht Philips echter zijn aandeel van dertig procent, waarop TPV prompt aankondigde een nog groter deel naar Azië te willen verhuizen.