TP Vision doekt r&d-activiteiten in Gent op

Reading time: 1 minute

Author:

TP Vision, de voortzetting van Philips’ tv-activiteiten onder de Chinese eigenaar TPV, stuurt alle 178 r&d-medewerkers in Gent naar huis. De vestiging houdt nog slechts rond de zestig personeelsleden over voor support en certificering.

TP Vision ontstond in 2012 als joint venture tussen Philips en TPV, waarbij het de rechten kreeg op de Philips-merknaam voor televisies en TPV de regie voerde. De Taiwanese eigenaar besloot om de ontwikkeling en productie van de vestigingen in Brugge en Eindhoven samen te voegen in een nieuw technologiecentrum in Gent. Ontwikkeling van high-end tv’s zou daarin een sleutelrol spelen.

Vanaf het begin waren er echter twijfels over het commitment van TPV aan België. De vrees werd bewaarheid toen TPV begin 2014 het belang van Philips overnam en direct daarop een groot deel van de activiteiten overhevelde naar Azië, waarbij 135 Vlaamse banen verloren gingen. De softwareontwikkeling was toen al in India ondergebracht. Met deze nieuwe stap verdwijnen de tv-ontwikkelactiviteiten volledig uit de Benelux.