TP Vision concentreert ontwikkeling Benelux in Gent

Reading time: 1 minute

Author:

TP Vision sluit de voormalige Philips-vestigingen in Brugge en Eindhoven en begint een nieuwe ontwikkelafdeling op het technologiepark van de Universiteit Gent in Zwijnaarde. De meeste werknemers – 60 in Eindhoven en 320 in Brugge – hebben een aanbod gekregen om mee te verhuizen. Alleen de Brugse softwareontwikkeling moet zeventig banen inkrimpen, omdat deze deels naar India wordt verplaatst. De Hospitality-afdeling van TP Vision, voor speciale tv‘s in hotels of ziekenhuizen, blijft op de Eindhovense High Tech Campus en het hoofdkwartier in Amsterdam.

Vlaamse vakbonden hebben afwachtend gereageerd op het banenverlies en sluiten acties niet uit. Voor de politiek en de universiteit komt de beslissing echter als een opluchting. ’Ondanks de economisch moeilijke tijden, blijft een groot aantal hoogtechnologische jobs behouden in Vlaanderen‘, aldus een persbericht.

TP Vision neemt de nieuwe vestiging eind 2013 in gebruik. Zij zal deelnemen in het Gentse open-innovatienetwerk in wording voor ICT en materialentechnologie en faciliteiten delen met de Universiteit Gent en andere bedrijven. Ook het Instituut voor Breedbandtechnologie maakt deel uit van dit ecosysteem.