Tools&Toys

Touchscreens Hakko blinken uit in communicatiemogelijkheden

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Hakko Electronics introduceert de V8-serie HMI-aanraakschermen, variërend in formaat van 5,7 tot 12,1 inch. De nieuwe modellen blinken uit in communicatieopties met zeer veel verschillende merken PLC‘s, frequentie- en temperatuurregelaars. Er zijn acht verschillende protocollen gelijktijdig mogelijk. Ten opzichte van de V7-serie zijn het interne geheugen en de processor snelheid meer dan verdubbeld.

De V8 heeft voor de communicatie met PLC‘s en andere systemen een 100/10 Mbyte interne Ethernet-poort, twee USB-poorten en drie seriële (RS232/422 en 485) interfaces. Een CF-cardslot en opties voor externe communicatie interfaces voor onder andere Profibus DP, Devicenet, CC-Link en FL-net maken de unit universeel en toepasbaar in menig automatiseringsproject.

Voor bijzondere toepassingen kunnen een USB-toetsenbord en -muis worden gebruikt en kan het beeld naar een extern scherm worden doorgegeven. USB-printers en externe kaartlezers worden hiermee ook ondersteund. Daardoor is het geheugen voor de logfuncties haast ongelimiteerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content