Touchscreens Densitron registeren tien gelijktijdige aanrakingen


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Densitron, specialist in displays en touchscreens, introduceert een nieuwe serie van multi-touch projected capacitive touchscreens (PCT‘s) met een hoge aanraakgevoeligheid. De PCT‘s kunnen zowel met de vingers als met een stylus worden bediend en detecteren tot tien gelijktijdige aanrakingen. Daarbij bieden ze functies als in- en uitzoomen en roteren. De touchscreens zijn vervaardigd uit glas, waardoor ze nauwelijks gevoelig zijn voor de beeldverstorende newtonringen.

De aanraakschermen zijn leverbaar in de diagonalen 4,7, 7 en 10,1 inch, met een resolutie van 4096 bij 4096 pixels en een voedingsspanning van 3,3 V. Ze werken bij temperaturen van -20 tot 70 graden Celsius en sluiten goed aan bij de TFT-displays van Densitron.

Complete modules van display en touchscreen worden geproduceerd met geavanceerde optische verbindingstechnieken. Hierdoor is een luchtlaag tussen display en touchscreen uitgesloten en de reflectie tot ongeveer 0,2 procent teruggebracht. De contrastratio verbetert ook sterk: de displays blijven zonder aanpassingen van het backlight in zonlicht leesbaar.

De touchscreens worden in Nederland geleverd door Comdes Componenten.