Tools&Toys

Touchscreen voor signaal- en spectrumanalyzer Rohde & Schwarz

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Rohde & Schwarz lanceert met de FSV een nieuwe signaal- en spectrumanalyzer in het middensegment. Het instrument heeft een analysebandbreedte van 40 MHz, waardoor het geschikt is voor een scala aan draadloze standaarden, van 3GPP LTE tot WLan 802.11n. De meetnauwkeurigheid bedraagt 0,3 dB tot 3,6 GHz en 0,4 dB tot 7 GHz. Volgens de leverancier maakt dit het apparaat de meest accurate analyzer in dit domein. De standaard versie van FSV biedt een complete set aan functies, zoals een spectrumemissiemasker en meetfeatures voor het vermogen op een kanaal en dat van zijn buurman. Ook is het mogelijk uitbreidingen te gebruiken voor 3GPP LTE, GPP WCDMA, gsm/Edge, Wimax en WLan.

Het instrument is uitgerust met een touchscreen inclusief toetsenbord-op-scherm en een uitgebreid controlepaneel. Gebruikers hebben zo direct toegang tot functies zoals contextgevoelige ondersteuning, Undo/Redo en Auto Set.

De FSV-signaal- en spectrumanalyzer is leverbaar in twee versies. De goedkoopste werkt tussen 9 kHz en 3,6 GHz, zijn grote broer haalt 7 GHz. Beide modellen zijn per direct beschikbaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content