Kort nieuws

Toshiba springt over TI en ST dankzij flash

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Een kwartaalgroei van 40 procent brengt Toshiba op plaats drie van de ranglijst met grootste halfgeleiderfabrikanten. De Japanners boekten een omzet van ruim 2,4 miljard euro in het derde kwartaal. Dat heeft marktonderzoeker IC Insights berekend. Het bedrijf dankt de topnotering aan de exploderende vraag naar Nand-flashgeheugens.

STMicroelectronics is de grootste verliezer. Het Frans-Italiaanse fusiebedrijf zakte van de vierde naar de zevende plaats. ST scoorde een bescheiden omzetgroei van net 6 procent. De tien grootste halfgeleiderspecialisten groeiden gemiddeld 17 procent.

AMD deed goede zaken. De Amerikanen komen met een groei van ruim 18 procent de top tien binnen. Om de race voor microprocessormarktaandeel met Intel vol te kunnen houden, verwacht IC Insights nog dit jaar een grote productiedeal uit de AMD-koker.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content