Kort nieuws

Torvalds: ‘Sorry voor mijn botheid, ik ga het helemaal anders doen’

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Linus Torvalds, de opperbeheerder van de Linux-kernel, geeft toe dat hij niet goed omgaat met de gevoelens van de gemeenschap en dat dit schadelijke effecten heeft op Linux. Hij stelt een nieuwe gedragscode voor kernelontwikkelaars voor en last voor zichzelf een sabbatical in om gericht aan de slag te gaan met zijn omgangsvormen, schrijft hij aan de mailinglijst voor kernelontwikkelaars.

De botte managementstijl van Torvalds is al decennia lang reden van controverse. Met name de scheldkanonnades op de mailinglijst (waar het Linux-project zich met name afspeelt) zijn een bron van discussie. Verkeerde beslissingen kunnen steevast rekenen op een verbale veeg uit de pan van Torvalds – vaak gericht op de beslissing zelf of de technologie, maar soms wordt het ook persoonlijk.

Sommige mensen menen dat de aanpak nodig is om de kwaliteit van de code te bewaken. Maar niet iedereen is het daarmee eens; andere opensource projecten zijn vaak een stuk civieler en doen het ook prima. Terwijl Torvalds’ gedrag al meerdere malen (beginnende) ontwikkelaars heeft weggejaagd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content