Kort nieuws

Topic stapt in producten

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Op de Hannover Messe was de officiële lancering van Topic Embedded Products. Met deze nieuwe tak zet de dienstverlener uit Best de stap naar eigen producten. De eerste drie introduceerde Topic reeds in februari, op de Embedded World-beurs in Neurenberg: de Dyplo-middleware voor FPGA-processorcombinaties zoals de Zynq van Xilinx, de Miami-systeemmodule voor de Zynq en de bijbehorende Florida-familie van carrierborden.

Topic is een van de elf bedrijven die Xilinx wereldwijd heeft geselecteerd voor zijn partnerprogramma. Vanuit die hoedanigheid is in Best het idee ontstaan voor de Dynamic Process Loader (Dyplo): een ‘OS’ om het Zynq-platform van het Amerikaanse bedrijf gemakkelijker te programmeren. Dyplo laat ontwikkelaars sturen wat er op de FPGA moet draaien en wat op de ingebedde Arm. De Linux-gebaseerde middlewareoplossing zorgt voor een naadloze integratie van de hardware- en softwareprocessen.

Hiermee faciliteert Topic een aanpak die het ‘softwaregedreven hardwareontwikkeling’ noemt: een toepassing is volledig in software te bouwen met behoud van de softwarearchitectuur, waarbij de functies die zich daarvoor lenen in de FPGA zijn te gieten zonder de programmastructuur afbreuk te doen. Vanuit een grafische toolflow die compatibel is met de Vivado-designsuite van Xilinx is behalve de Dyplo-infrastructuur en de afbeelding op herconfigureerbare partities ook een complete Linux-distributie te genereren. Verder biedt de omgeving onder meer ondersteuning voor high-level synthese en een eenvoudig te gebruiken configuratiewizard.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content