Profiel

Topic breidt uit met producttak en vestiging in Delft

Frank de Roo is businessmanager bij Topic Embedded Systems in Best.

Leestijd: 3 minuten

Bij Topic zitten ze niet stil. Na jarenlang aan de weg te hebben getimmerd met detachering in embedded software en hardware en interne projecten voor klanten stapt het systeemhuis uit Best nu ook in eigen producten. Daarnaast heeft het op 1 mei een nieuwe vestiging geopend in Delft.

1 juli was het alweer achttien jaar geleden dat Topic het levenslicht zag op een zolderkamer in Oirschot. Vanuit een zekere onvrede over de werkwijze van de automatiseerders van toen en een eigen filosofie over de benadering van klanten en medewerkers begon Rieny Rijnen een eigen bedrijf. Kern was kwalitatief hoogstaande diensten leveren gericht op embedded-softwareontwikkeling en bouwen aan een onderneming waar hoogopgeleide professionals zich thuis voelen. Nieuwe werknemers en grote spelers in de hightech wisten Topic al snel te vinden.

Als uitbreiding op de embedded-softwarediensten zijn we in 1998 gestart met een tak die zich richt op de processen eromheen: build-, integratie- en configuratiemanagement en testen. Ook in dit werkveld hebben we inmiddels een aardig palmares, waarop onder meer een partnership met IBM Rational prijkt. Sinds 2013 leveren we bovendien zogeheten applicatiespecifieke licenties voor de producten van dit Big Blue-onderdeel. Deze ASL’s laten toe om achteraf per maand af te rekenen op basis van het aantal daadwerkelijk gebruikte licenties.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content