Achtergrond

Topchips uit de lage landen

Pieter Edelman
Leestijd: 11 minuten

België en Nederland waren weer sterk vertegenwoordigd op de ISSCC in San Francisco. De in totaal dertig papers uit de lage landen lieten sterke staaltjes zien op het gebied van energieverbruik, prestaties, maakbaarheid en meer. Een kleine bloemlezing.

Eind februari wordt traditioneel het feestje van de ic-ontwerpwereld gehouden, de International Solid-State Circuits Conference of ISSCC in San Francisco. Eveneens traditioneel doen de lage landen het daar goed: onder dertig van de ruim tweehonderd inzendingen staat in ieder geval één auteur van een Nederlandse of Belgische instelling.

De TU Delft voert dit jaar de lijst aan met het aantal inzendingen: aan zeven papers werkten onderzoekers van deze universiteit mee. Imec en de KU Leuven volgen op de voet, met beide zes papers. Het bedrijfsleven is begrijpelijkerwijs wat bescheidener. NXP heeft als grootste chipontwerper twee papers. Daarnaast vinden we ontwikkelafdelingen van Broadcom in Bunnik, Teledyne Dalsa uit Enschede, Dialog in ’s-Hertogenbosch, Hisilicon in Leuven, IDT in Eindhoven en Maxim en Texas Instruments in Delft in het lezingenprogramma.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content