Nieuws

Top wisselt op ASML’s softwareafdeling

René Raaijmakers
Leestijd: 3 minuten

De softwareafdeling van ASML kent een nieuw gezicht. John Koster neemt de leiding over van Tammo van den Berg, die bij ASML de nieuwe afdeling Test en Integratie gaat vormgeven. Koster is afkomstig van NXP, de verzelfstandigde halfgeleiderdivisie van Philips.

In zijn nieuwe positie is Koster een van de invloedrijkste afnemers van software-inhuurkrachten in Zuid-Nederland. Dat geldt temeer, omdat ASML sinds ruim een jaar behalve een verhoogde eigen recruitment ook de deuren weer ruim openzwaaide voor softwarehuizen. Even voorstellen.

Achttien jaar jong koos Koster voor Eindhoven als studiestad. De Zeeuw – hij werd geboren te Zaamslag, onder de rook van Terneuzen – hield van wiskunde, maar koos voor informatica vanwege de meer praktische invalshoek. In 1988 slaagde hij bij Jochen Jess op een afstudeerwerk over siliciumcompilatie. Koster had het voor elkaar gekregen om abstracte beschrijvingen voor IC-lay-outs (netlists) overzichtelijk grafisch te presenteren. Die ideeën kwamen even later in een commerciële tool terecht. De kersverse informaticus kreeg er de Mignotprijs voor, een erkenning die de TUE jaarlijks geeft voor het best beoordeelde afstudeerwerk aan de universiteit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content