Kort nieuws

Tomtom werkt met Elektrobit aan elektronische horizon voor in de auto

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Tomtom gaat met Continental-dochter Elektrobit werken aan bestuurdersassistentie (adas) en zelfrijdende voertuigen. De krachtenbundeling moet resulteren in een ‘elektronische horizon’ voor in de auto, die voorspellende hulpfuncties biedt. De partners combineren de nieuwste hd-kaartgegevens uit Tomtoms ‘cloud to car’-streamingservice Autostream met Elektrobits boordsoftware EB Robinos Predictor in een eenvoudig te gebruiken demonstratie-, evaluatie- en ontwikkelplatform voor de automobielmarkt.

EB Robinos Predictor koppelt de gedetailleerde kaarten aan informatie over de weg die voor de bestuurder ligt. Op basis hiervan kan het onder meer verkeersborden tonen, snelheidswaarschuwingen geven voor bochten, de rijbaan detecteren en helpen binnen de lijnen de blijven, onderlinge afstanden bepalen en ondersteuning bieden om zuiniger te rijden. De elektronische horizon is weer te geven op elk navigatiesysteem.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content