Kort nieuws

Tomtom verder in het rood

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom heeft opnieuw een zwaar kwartaal achter de rug. De omzet daalde met 31 procent naar 213 miljoen euro, wat resulteerde in een verlies van 33 miljoen tegen een verlies van 23 miljoen in het eerste kwartaal van 2008.

Alhoewel niet onverwachts, is het nieuws een bittere pil voor Tomtom. Het afgelopen jaar stak het bedrijf zich diep in de schulden door de overname van digitale-kaartenmaker Tele Atlas en moest het een jaarverlies van 873 miljoen euro noteren. Analisten vrezen dat Tomtom niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen aan de banken.

Tomtom heeft last van de slechte marktomstandigheden, maar ook van een sterke prijserosie doordat steeds meer spelers zich in de navigatiemarkt mengen. Daarom is het bedrijf al enige tijd bezig met een strategie om te leveren aan autofabrikanten. Ook wil het zijn Tele Atlas-business verder gaan uitbuiten. In plaats van kaarten moet deze tak meer locatiegebaseerde diensten gaan verzorgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content