Kort nieuws

Tomtom spant tegenpatentzaak aan tegen Microsoft

Leestijd: 1 minuut

In reactie op de rechtszaak van Microsoft tegen Tomtom omtrent de vermeende inbreuk op acht patenten, daagt het Nederlandse bedrijf nu de computerreus voor de rechter. Volgens Tomtom schendt Microsoft met zijn Streets and Trips-software willens en wetens vier van zijn patenten.

Tomtom heeft zijn rechtszaak aangespannen in Virginia en eist financiële compensatie. Microsoft laat weten de claim te bestuderen. Het Amerikaanse bedrijf, dat zijn rechtszaak in Washington startte, zei eerder uit te zijn op een regeling. In een persbericht onderstreept het bedrijf dit standpunt nog eens. Met de tegenzaak wil Tomtom waarschijnlijk een betere onderhandelingspositie bedingen.

De rechtszaak van Microsoft deed flink wat stof opwaaien in de Linux-gemeenschap. Drie van de acht patenten zijn direct gericht tegen het gebruik van de Linux-kernel door Tomtom, om precies te zijn het gebruik van Microsofts Fat-bestandssysteen. Linux-ontwikkelaars vrezen daarom dat Microsoft uit is op een regelrechte oorlog tegen het besturingssysteem. Redmond ontkent dat dit het geval is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content