Kort nieuws

Tomtom partnert met Cisco voor verkeersmonitoring

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom en Cisco gaan hun systemen voor verkeersmonitoring met elkaar koppelen en gegevens ontsluiten voor wegbeheerders. Netwerkgigant Cisco heeft een techniek ontwikkeld om met een glasvezelkabel langs de weg verkeersstromen in kaart te brengen. Tomtom zal werken aan het fuseren van deze gegevens met zijn eigen realtime data die het onder meer met verbonden navigatiesystemen vergaart.

De Cisco-technologie gebruikt een glasvezelkabel die naast de weg wordt ingegraven. Met optische metingen wordt bepaald hoe en waar de kabel vervormd wordt door de trillingen van de voertuigen. Met de aanpak kan tot tachtig kilometer van de weg vanuit een enkele locatie gemonitord worden zonder geavanceerde sensoren langs of in het wegdek.

Tomtom biedt wegbeheerders al inzicht in verkeersstromen die het zelf verzamelt. De Cisco-gegevens worden hieraan toegevoegd om sneller een nauwkeuriger beeld te kunnen opstellen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content