Kort nieuws

Tomtom in najaarscollectie van Intel

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom heeft een plekje veroverd in de armband van Intel en modeontwerper Opening Ceremony, de Mica (My Intelligent Communication Assistant). De chipmaker kondigde al in september aan samen te werken met de Amerikaanse modeontwerper. Het resultaat hiervan is nu onthuld. De Mica is bedoeld als stijlvol mode-accessoire voor dames die tegelijkertijd gebruikt kan worden voor het weergeven van belangrijke meldingen, zoals e-mails, sms-berichten, agendameldingen en dergelijke. Tomtom geeft de drager een seintje als het tijd is om te vertrekken en laat reistijden zien.

De Mica is vooral bedoeld als uithangbord voor Intel. Het bedrijf wil maar wat graag in wearables terechtkomen, en de Mica is daar een eerste aanzet toe. De armband onderscheidt zich aanzienlijk van wat er op het moment op de markt is zoals fitness-armbandjes en smartwatches; het is in de eerste plaats een mode-accessoire met slangenleer en edelstenen, met bijbehorend prijskaartje van 495 dollar. De armband heeft ook geen smartphone nodig om te functioneren, er is een eigen mobiele modem aan boord en bij de prijs zit een tweejarig mobiel abonnement inbegrepen. De armband is verder vooral gericht op het filteren van alleen de relevante berichten.

Interessant is dat Intel nauwelijks over de technologie praat, anders dan de aanwezigheid van gps en een batterijlevensduur van twee dagen. Het laat zich raden dat de armband voorzien is van een Quark-gebaseerde soc en een modem van Intels eigen makelij. De armband is alleen te koop in de VS.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content