Kort nieuws

Tomtom in infotainmentsystemen Sony

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Sony stopt navigatietechnologie van Tomtom in de nieuwste modellen van zijn auto-infotainmentsystemen, bedoeld voor de Europese markt. Naast de digitale wegenkaarten en routeringsalgoritmes gebruiken deze XPlod-inbouwsystemen ook de Live-informatiediensten uit Amsterdam.

De deal is een opsteker voor Tomtom. De traditionele markt van draagbare navigatiesystemen staat al geruime tijd onder druk door concurrentie van andere fabrikanten en van smartphones, waarvoor al gratis navigatiediensten te krijgen zijn. Daarom werkt Tomtom aan het verbreden van zijn klantenbasis, onder meer door zich te richten op deals met autofabrikanten, vlootmanagement, smartphones en licenties. Dat Sony Tomtom noemt in zijn reclame-uitingen betekent dat de naam een meerwaarde vertegenwoordigt voor de consument. Dat is des te opvallender aangezien de systemen ook Google Maps kunnen weergeven, dat eveneens navigatiemogelijkheden biedt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content