Kort nieuws

Tomtom en SFR brengen HD Traffic naar Frankrijk

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

Tomtom en Société Française de Radiotéléphonie (SFR) gaan samenwerken om Tomtoms High Definition (HD) Traffic in Frankrijk op de markt te brengen. Deze technologie verschaft realtime verkeersinformatie, zoals de snelheid en rijrichting van auto‘s op alle hoofdwegen in Frankrijk. Het systeem meet die via de mobiele telefoons in de auto‘s en combineert deze data met bestaande verkeersinformatie. Tomtom gaat in Frankrijk het netwerk van SFR gebruiken.

Harold Goddijn, CEO van Tomtom, legt uit: ’Dit is een stap voorwaarts in onze strategie om HD Traffic voor verschillende markten beschikbaar te maken.‘ Frank Esser, CEO bij SFR, verklaart dat zijn bedrijf iedere kans wil aangrijpen om samen te werken met succesvolle innovatieve bedrijven.

In de eerste helft van 2009 moet HD Traffic in Frankrijk beschikbaar zijn. In november bracht de Amsterdamse navigatiespecialist zijn verkeersinformatiedienst op de Nederlandse markt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content