Kort nieuws

Tomtom en Garmin schikken patentzaken

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom en zijn Amerikaanse rivaal hebben al hun lopende rechtszaken rondom intellectueel eigendom geschikt. De partijen hebben geen details naar buiten gebracht, anders dan dat er een overeenkomst is bereikt.

De wereldwijde nummer een en twee in personal navigation devices (PND‘s) proberen elkaar al geruime tijd pootje te haken met patenten. Begin 2006 opende Garmin de aanval in Wisconsin met de claim dat Tomtom vijf van zijn octrooien rondom de bediening van de apparaatjes schendt. Tomtom sloeg terug met de beschuldiging dat Garmin inbreekt op drie patenten die de Nederlanders hadden gekocht van het Amerikaanse Horizon Navigation. De rechter zag echter weinig brood in beide claims en verwierp de zaken. Sindsdien hadden de concurrenten nog patentzaken lopen in Groot-Brittannië, Nederland en in Texas, Verenigde Staten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content