Kort nieuws

Tomtom casht meer maar verwacht minder

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Tomtom boekte over het derde kwartaal een omzet van 429 miljoen euro. 377 miljoen daarvan komt uit de navigatiesystemenbusiness zonder de digitale-kaartenactiviteiten van Tele Atlas, dat Tomtom afgelopen jaar overnam. Vorig jaar was het ’oude‘ Tomtom nog goed voor 427 miljoen euro. De nettowinst daalde jaar-op-jaar met 41 procent naar 58 miljoen euro. Vergeleken met vorig kwartaal steeg de winst echter met zes miljoen euro en dat is beter dan verwacht. Analisten hielden rekening met een daling.

Tomtom zet zich wel schrap voor de economische crisis en stelt zijn jaarverwachtingen naar beneden bij. ’We zijn goed voorbereid voor het vierde kwartaal alhoewel het lastig is om in te schatten wat de impact zal zijn van de macro-economische onzekerheid. We hebben de verwachtingen voor dit jaar herzien en onze operaties bijgesteld om ons winstgevenheidsmodel intact te houden‘, zegt CEO Harold Goddijn over de toekomst.

Het bedrijf verwacht dat de vraag naar navigatiesystemen wat zal afzwakken. De omzet van de apparaten- en digitale-kaartenbusiness zal nu tussen de 1,75 en 1,85 miljard euro uitkomen. Eerder ging Tomtom uit van een omzet tussen de 1,95 en 2,15 miljard euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content