Tomtom brengt ontwikkelplatform uit voor bedrijfsleven


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Tomtom brengt een navigatiesysteem op de markt waar zakelijke klanten hun eigen toepassingen op kunnen baseren. Deze Tomtom Bridge is in feite een Android-tablet voor automotive omgevingen waarop de Tomtom-software een centrale positie inneemt. Ontwikkelaars kunnen grotendeels op de standaard Android-Api’s leunen, uitgebreid met Api’s voor de Tomtom-software.

‘Tomtom Bridge opent een wereld aan mogelijkheden voor alle bedrijven die een vloot van voertuigen hebben’, zegt Tomtoms managing director Corinne Vigreux. Het bedrijf ziet legio mogelijkheden. Een verhuurbedrijf zou bijvoorbeeld stapsgewijs uitleg kunnen geven hoe een band verwisseld moet worden, terwijl een taxibedrijf de meter kan integreren in het platform en een truckbedrijf met NFC kan volgen wie er achter het stuur zit.

Het systeem, dat vanaf komend kwartaal beschikbaar komt, heeft een 7 inch display en krachtige luidspreker en is voorzien van USB, Bluetooth, Wifi, MicroSD-poort en alles wat nodig is voor bevestiging in de wagen. Er is ook een uitgebreide versie met camera, NFC en 3G-modem.

Overigens is het platform waarschijnlijk niet geheel compatibel met de Android-Api’s; daarvoor is het nodig om de Google-toepassingen te integreren en prominent aanwezig te maken. Voor zaken als mail, zoeken, agenda’s en dergelijke zullen ontwikkelaars iets anders moeten kiezen. Ook voor plaatsbepaling en digitale kaarten zijn afgesloten Google-Api’s nodig, maar deze worden uiteraard vervangen door de Tomtom-diensten.