Kort nieuws

‘Toenemende chipvoorraden geen reden tot zorg’

Leestijd: 1 minuut

In een tussenbalans constateert Isuppli dat er meer chips in de magazijnen blijven liggen. De marktonderzoeker volgt de voorraadniveaus bij 35 fabrikanten en zag de waarde daarvan met 9 procent stijgen, ruim boven het seizoensgemiddelde van 3,2 procent. Uitgedrukt in days of inventory groeide de voorraad met 6 procent, hetgeen iets lager is dan het gemiddelde van 9,6 procent.

Toenemende voorraden duiden vaak op afvlakkende vraag, maar in dit geval ligt er juist vertrouwen in de toekomstige vraag aan ten grondslag. Tijdens de recessie hielden chipmakers zeer kleine voorraden aan, maar aangezien de behoefte aan hun producten zich ongekend sterk herstelde, hebben ze nog geen gelegenheid gehad de reserves aan te vullen. Nu de relatief bescheiden uitbreidingen in productiecapaciteit online komen, hebben ze die ruimte wel. Tot voor kort gingen chips uit op volle toeren draaiende fabrieken direct door naar klanten.

’Na een sterk tweede kwartaal en ondersteund door gunstige prijsniveaus en volle orderboeken durven bedrijven hun grip op de voorraden wat los te laten‘, aldus Sharon Stiefel van Isuppli. Aldus wijst de toename op een terugkeer naar normale marktcondities.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content