Kort nieuws

Toenemend aantal Duitsers in Twente

Heleen Blesgraaf
Leestijd: 1 minuut

Een kwart van de eerstejaars van de Universiteit Twente (UT) is afkomstig uit het buitenland. De grote meerderheid daarvan is Duits. In 2006 lag het aandeel buitenlanders nog op vijftien procent.

Het ’Duitsland-team‘ van de UT, dat de werving bij de oosterburen uitvoert, concentreert zich de komende jaren vooral op het aantrekken van meer bèta‘s. Momenteel ligt het zwaartepunt bij Psychologie met 80 procent van de vooraanmeldingen uit Duitsland. De populairste TU-bètastudie onder Duitsers is Advanced Technology met 17 procent Duitse vooraanmeldingen.

Uiteindelijk moet de totale buitenlandse instroom twintig procent betreffen, met een gelijkwaardige verdeling over de studies van de UT. Alle nationaliteiten zijn welkom, maar in Duitsland is het gemakkelijk werven. Het Nederlandse hoger onderwijs is kleinschalig in vergelijking met het Duitse en voor de studenten is het relatief eenvoudig om de Nederlandse taal te leren. Bovendien is de reistijd naar ’vati en mutti‘ te overzien.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content