Toekomstbestendige beeldchiptester On Semi mixt off-the-shelf en maatwerk

Gerd Van den Branden is sectiemanager systeemontwikkeling bij On Semiconductor in Mechelen.

Leestijd: 4 minuten

Samen met National Instruments en diens partner Sisu Devices heeft de Mechelse vestiging van On Semiconductor een nieuwe testoplossing ontwikkeld voor zijn geavanceerde beeldsensoren. Het systeem, een combinatie van off-the-shelf componenten en modules op maat, overtreft alle commercieel beschikbare alternatieven, aldus Gerd Van den Branden van On Semi.

Bij On Semiconductor in Mechelen zijn we gespecialiseerd in high-end beeldsensoren voor een breed scala aan toepassingen, waaronder film, industrie, medisch en ruimtevaart. We ontwikkelen bijvoorbeeld cmos-beeldchips die hoge framesnelheden tot in het kilohertzgebied combineren met megapixelresolutie. Hun output bieden ze aan op een batterij nauwkeurige, high-speed parallelle en seriële digitale uitgangen.

Om te kunnen blijven voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden, hadden we nood aan een high-end, schaalbare en voordelige mixed-signal automated test equipment-oplossing, ofwel een ate, waarmee we wafers kunnen sorteren en een eindtest kunnen uitvoeren op onze nieuwe generatie beeldchips. Het ate-systeem moest een zeer krachtig platform zijn dat de stimuli kan leveren voor de sensoren en tevens overweg kan met de extreem hoge datasnelheden, de statische en dynamische parametrische testfunctionaliteit en de gigantische beeldverwerkingskracht. Bovendien moet het kunnen meegroeien met de toekomstige producteisen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login