TNO zet valorisatietak te koop


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

TNO Bedrijven, het onderdeel van het onderzoeksinstituut voor valorisatie van ontwikkelde technologie, wordt grotendeels te koop gezet. Minister Kamp van Economische Zaken schrijft in een Kamerbrief dat het onderdeel zo onderworpen wordt aan ‘de tucht van de markt’, wat de organisatie professioneler en succesvoller moet maken. De minister verwacht dat bij een commerciële eigenaar strenger geselecteerd zal worden en meer gestuurd op succes. Ook zullen er meer mogelijkheden komen om externe financiering op te halen.

TNO Bedrijven is op het moment een volwaardige dochter van TNO met eigen boekhouding en raad van commissarissen. Het heeft op het moment zo’n dertig bv’s in beheer, onder meer Solaytec en Innovationquarter. Enkele van deze bedrijven moeten wel worden losgekoppeld vóór een verkoop van TNO Bedrijven omdat ze van publiek belang zijn voor Nederland of ip in beheer hebben dat van strategisch belang is. Na de verkoop moet TNO nog een minderheidsbelang houden in de organisatie.