Kort nieuws

TNO formaliseert samenwerking rond dijkmonitoring

Leestijd: 1 minuut

TNO en beveiligingsspecialist AGT International formaliseren hun samenwerking rond sensorgebaseerde dijkmonitoring en overstromingsbeveiliging. De partijen willen de technologie aan in meer regio‘s gaan verkopen. De twee partijen werken al twee jaar samen en zijn op het moment actief in het Livedijk-project in de regio Utrecht en in een project bij de Gele Rivier in China.

De samenwerking is een uitvloeisel van het Nederlandse IJkdijk-programma en zijn Europese evenknie Urban Flood. Het IJkdijk-programma werd in 2006 door onder meer TNO werd opgezet om het bedrijfsleven de mogelijkheid te bieden technologie voor dijkmonitoring te ontwikkelen. Dat bestond toen nog nauwelijks. Ondertussen wordt de ontwikkelde technologie in verschillende zogenaamde Livedijken gevalideerd.

Binnen de samenwerking treedt AGT op als hoofdaannemer en systeemintegrator. TNO brengt een IT-systeem voor de sensordata in. De sensoren worden onder andere geleverd door de Delftse start-up Alert Solutions en Ten Cate, die hun sensortechnologie eveneens binnen het IJkdijk-project ontwikkelden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content